OffNews.bg

Над 4 млн. лв. отпусна МЗ на 'Александровска'

Общо 3 320 000 лв. отпусна Министерство на здравеопазването в изпълнение на Програмата за ремонт на сградния фонд на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, представена пред МЗ през септември 2019г., съобщиха от лечебното заведение.

Средствата ще бъдат използвани за преместването на Клиниката по алергология в сградата на Клиниката по кожни и венерически болести, където вече се извършва ремонт. Ще бъде извършен ремонт на Клиниката по хематология, за която предстои обявяване на процедура за избор на изпълнител, и на останалите клиники, които се помещават в сградата на Пропедевтика на вътрешните болести.

По този начин ще бъдат санирани клиниките, които функционират в най-тежките условия в най-старата сграда на Александровска, построена преди 135 години.

С решение на Министъра на здравеопазването за болницата са отпуснати още 800 000 лв. извън Програмата за нови асансьорни уредби, ремонти в Клиниката по хемодиализа и по психиатрия, както и за закупуване на оборудване в Клиниките по съдебна медицина и по патология.