OffNews.bg

Мрежа за съвременна родилна грижа обявява стипендии за акушерки

Мрежа за съвременна родилна грижа обявява две стипендии за акушерки, които желаят да преминат специализирано обучение за консултанти по лактация.

Обучението се организира от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и ще се проведе в шест уикенда в периода от октомври до май.

Обучението създава знания, свързани с основите на кърменето, специфичните проблеми на лактацията и възможните им решения, като отделя внимание и върху усъвършенстването на уменията за ефективно общуване и поднасяне на информацията. Основен лектор е д-р Анета Попиванова, IBCLC, неонатолог, асистент в катедра Неонатология към Майчин дом – София и началник на отделение „Физиологично” към Неонатологичната клиника на Майчин дом – София, заместник-председател на Националния комитет по кърмене, председател на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” и член на Академията по медицина на кърменето.

За да завършат успешно, участниците трябва да са посетили присъствено не по-малко от пет от шестте занятия.
За да улесни и поощри младите специалисти в родилната грижа да развиват знанията си в тази сфера, Мрежа за съвременна родилна грижа ще подпомогне две акушерки да станат сертифицирани консултанти по лактация.

Обявената стипендия ще покрие таксата за обучение, както и разходите им за път и престой в София по време на присъствените занятия. Бихме желали нашите кандидати да са акушерки с до 5 години стаж или в последна година от образованието си; да работят/учат извън София; да са мотивирани да помагат на майките и бебетата да започнат кърменето по най-добрия начин; да желаят да обогатят знанията си за физиологията на кърменето, проблемите при лактацията и подходите за решаването им, както и да усъвършенстват комуникационните си умения и уменията си работа в екип.
Очакваме кратка биография и мотивационно писмо на адрес msrg@gmail.com  до 25-ти септември.

Повече информация за обучението можете да намерите на нашия сайт:https://modernmaternitycarenetwork.wordpress.com/2019/09/11/breastfeeding-scolarship 
и на страницата на Национална асоциация „Подкрепя за кърмене“ http://www.podkrepazakarmene.com / .
Завършилите успешно обучението на НАПК медицински лица имат право на кредити съгласно Единната кредитна система за продължаващо обучение.

Ако искате да подпомогнете инициативата, можете да изпратите дарителски sms с текст DMS MOGA на номер 17 777 или дарите онлайн на https://dmsbg.com/11818/dms-moga /

Можете да подкрепите кампанията и с дарение по банков път
Получател: Сдружение “Естествено”
IBAN: BG83 BPBI 8898 1230 0160 23
BIC: BPBIBGSF
Пощенска банка