OffNews.bg

Кой публикува случката с Емин на страницата на ''Пирогов'', пита Тагарев

Кой и как е взел решение да публикува поста на медицинската сестра от "Пирогов" за случая с Мустафа Емин на страницата на болницата, иска да знае министърът на отбраната Тодор Тагарев. Според него с тези действия се уронва престижът на институцията, която ръководи.

В писмо до колегата му Христо Хинков, с дата 31.08.2023 г., военният министър настоява за проверка "във връзка с необходимостта от изясняване на добилата негативен обществен отзвук и уронваща престижа на Министерството на отбраната информация за случилото се на 28.08. от 19-24 часа в "Пирогов" с участието на служителя от ведомството Мустафа Емин".

Писмото беше изнесено във фейсбук профила на председателя на Комисията по здравеопазване в парламента Костадин Ангелов.

Във въпросната публикация, скрийншот от която беше качен на официалната страница на лечебното заведение, се твърди, че Емин е вдигнал скандал в спешното отделение, настоявайки детето му да бъде прегледано с предимство. Според твърденията той е заплашил, че ще уведоми министъра на здравеопазването.

Мустафа Емин се извини за поведението си и отрече да е оказвал натиск върху екипа, а заплахите със здравния министър по думите му били казани "на шега".

С проверката Тагарев очаква да се изясни отговарят ли на истината изнесените на официалната страница на лечебното заведение във Фейсбук факти и обстоятелства.

По какъв начин и кой е взел решение за качване на публикуваната информация от личен пост на официалната страница на лечебното заведение в социалната мрежа Фейсбук? Каква проверка на фактите е извършена преди публикацията на официалния сайт на лечебното заведение и в социалната мрежа фейсбук?, пита още военният министър.

Той иска да знае и колко и кои са администраторите на страницата на лечебното заведение в социалната мрежа.

Министърът заявява още, че след като бъде уведомен за резултатите от проверката, ще предприеме последващи действия.