OffNews.bg

БХРА не приема оставката на Рагин, бил като Майка Тереза

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация няма да приеме оставката на Благой Рагин.

Ние го знаем като Майка Тереза, обяви главният секретар на БХРА Веселин Налбантов по Нова тв. Няма да му позволим да се оттегли, добави той.

Налбантов разказа за случай на агресия на чужд турист над негова служителка, при който той успял да превъзпита нападателят, без да чака намеса на органите. Радвам се, че му помогнах да се излекува от алкохолизма, каза още Налбантов. Той бе катогоричен, че случаи подобни на този, при който шведският турист ритна в лицето камериерка в хотел в Слънчев бряг, ще има и в бъдеще, а проблемът е в комплекса и ръководството му. 

Министърът на туризма Николина Ангелкова обаче благодари на Рагин, че се оттегля от поста, защото е важно "хотелиерската ни организация да представлява интересите на българите". Тя обяви, че подаването на оставка от Рагин е достоен акт и тя се радва, че апелът й към него е бил чут. 

Самият Рагин пък се обяви за нападнат от тролове в интернет, след като думите му са били преразказани и манипулирани. Той благодари, че има възможност да се оттегли, а след като е станал специалист по черен пи ар, вече може като един Дон Кихот да предпазва колегите си, попаднали в подобни ситуации.