OffNews.bg

Григор Димитров стигна финал в Стокхолм

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стигна до финала на турнира в Стокхолм, след като преодоля Фабио Фонини от Италия с 6:3, 7:6 (2) в полуфинален двубой в шведската столица.

Съперник на българина в спора за титлата ще бъде миналогодишният шампион Хуан Мартин дел Потро от Аржентина, който победи испанския ветеран Фернандо Вердаско с 6:7 (4), 6:4, 7:6 (1).

Водачът в схемата Димитров започна ударно мача с Фонини. Българинът взе откриващото си подаване, но при второто италианецът стигна до две точки за пробив, които Димитров отрази и поведе с 2:1. В четвъртия гейм Григор проби съперника и до края не допусна изненада, за да спечели гейма с 6:3.

Вторият сет беше далеч по-оспорван, макар началото да не предвещаваше това. Григор започна с пробив, който след това затвърди, но 27-ият в света италианец се върна в мача и поведе с 4:2, като се възползва от неточности в играта на Димитров.

Угрозата да се играе трети сет подейства на българина, а и Фонини все по-трудно се придвижваше по корта, като явно имаше проблем. Димитров върна пробива, след което двамата печелеха подаванията си и вкараха мача в тайбрек. В него българинът започна с мини пробив, поведе с 3:0 и в крайна сметка спечели със 7:2, с което и мача с 6:3,7:6 (2).

Турнирът в Стокхолм е любимият на Григор Димитров, тъй като именно на него през 2013 година спечели първата си титла от АТР в кариерата.

При успех във финала това ще бъде четвърти негов трофей за сезона. Димитров постигна и по-голямата си цел - участие във финалния турнир Мастърс в Лондон още с победата във вчерашния полуфинал в Стокхолм. Следващата седмица на българина му предстои участие във Виена.