OffNews.bg

Григор Димитров инспектира обновения тенис стадион в Сидни (видео)

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се присъедини към елитна компания, включващата легендата Кен Розуел и съвременните звезди Давид Гофен и Борна Чорич, за да разгледат заедно реновирания тенис стадион в Сидни.

Арената носи името на Розуел и именно там България ще играе мачовете си от предстоящия турнир ATP Cup, които започват на 3 януари.

Покривът на стадиона вече е с балдахин. Това ще направи температурата вътре с 10 градуса по-ниска. Арената ще посрещне феновете и с изцяло нови места за сядане. Всички дейности по реновирането се оценяват на 50.5 милиона долара.

"Wow look at the roof!" ????#TeamBulgaria No.1 ???????? @GrigorDimitrov was pretty impressed after coming across the new roof at Ken Rosewall Arena!

????: Grigor Dimitrov (Instagram) | #ATPCup pic.twitter.com/aYwLHkWXSq

— ATPCup (@ATPCup) December 30, 2019

Организаторите на надпреварата ще разчитат на медицински експерти на място, които да наблюдават качеството на въздуха в Сидни през цялото време.

На фона на продължаващото задимяване на града Димитров сподели, че страстта е тази, която помага на хората да преминат през трудните моменти като този.

Директорът на турнира Том Ларнър заяви, че организаторите планират графика за звездното събитие, което започва в петък, съобразявайки се със съветите, които ще получат от властите и медицинските лица.

"Наели сме лекари, които ще ни консултират във връзка с условията, така че да гарантираме, че играчите и феновете ще са в безопасност", каза Ларнър.