OffNews.bg

Финалите на ATP ще имат нов дом след 2020 година

Лондон няма да бъде домакин на Финалите на АТР след приключването на договора със зала “О2 Арена” през 2020 година. Ръководството на Мъжката тенис асоциация е решило да смени дестинацията за турнира на осемте най-добри след 12 успешни години в английската столица.

Торино и Токио са сред фаворите за най-вероятни следващи домакини на заключителния турнир за сезона. Италианският град не може да осигури толкова голямо съоръжение за провеждането на надпреварата, но според медиите е готов да гарантира 15 милиона евро годишно, за да си осигури турнира с договор за 5 сезона.

Мачовете в “О2 Арена” са посещавани от над 250 000 зрители годишно, като приходите от билетите само за Финалите на АТР в Лондон осигуряваха 15% от годишния приход на Мъжката тенис асоциация.

Медиите информират още, че Роджър Федерер е изразил желание турнирът да остане в английската столица, но Новак Джокович е настоял за промяна и от АТР са предпочели неговото предложение. Това е втори политически удар за Маестрото, защото Ноле надделя и при решението за смяна на председателя на АТР Крис Кърмод.