OffNews.bg

ВСС дава на Лозан Панов всички актове на Гешев

Атестационната комисия към прокурорската колегия на ВСС ще предостави на председателя на ВКС Лозан Панов събраната за Иван Гешев информация по делата му, както и изготвените от него обвинителни актове.

Това гласуваха единодушно 11-те члена на прокурорската колегия на заседанието си днес. Решението е по повод това, че на 3 октомври Панов поиска в писмо до главния прокурор Сотир Цацаров повече сведения за изготвените от кандидата за главен прокурор обвинителни актове, както и как са приключили делата по тях. Според доклада на Комисията по атестацията и конкурсите от 2006 г. до 2014 г. Гешев е написал 230 обвинителни акта, а по изработени от него актове са осъдени 233 души. 

Единодушно и без дебат Прокурорската колегия на заседанието си днес допусна до изслушване единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев, което ще се проведе на 24 октомври. 

Точката бе първа в дневния ред на магистратите и само за няколко минути те одобриха положителните доклади на Комисията по атестирането и конкурсите и Комисията по професионална етика към колегията, които са публикувани на сайта на ВСС от месец.