OffNews.bg

Треньор на деца и още трима в група за проститутки

Четирима участници в организирана престъпна група са обвинени за секс експлоатация на жени, сред тях и треньор по волейбол на деца. 

Те са задържани при акции в Пловдив, Пазарджик и Смолян, съобщиха от Специализирана прокуратура, под чийто надзор са операциите. 

Обвинения са повдигнати на ръководителите на групата Рангел Карачанов и Владимир Гърков и на участниците Христо Георгиев и Антон Пирозов. Според събрание до момента доказателства групата е била създадена от Гърков и Карачанов през есента на 2014 г., още когато двамата работели като таксиметрови шофьори. Те набирали момичета, определяли тарифите им за сексуални услуги, делели с тях наполовина заработеното и им осигурявали
клиенти. Гърков, както и участниците в групата Георгиев и Пирозов, лично транспортирали жените по адреси или ползвали услугите на определени таксиметрови шофьори. Седем проституиращи жени, които са „работили“ с престъпната група, са дали свидетелски показания, в т.ч. пред съдия от Специализирания наказателен съд. 

По същото дело на Карачанов е повдигнато обвинение за държане амфетамин. Той е осъждан за изнасилване през 2001 г. на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода ефективно. 

Треньорът по волейбол на деца е Христо Георгиев от село Леново, община Асеновград. 

Специализираният наказателен съд уважи искането на Специализираната прокуратура за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на четиримата участници в групата.