OffNews.bg

Шведът, ритнал камериерка, бил пиян и не помни нищо от инцидента

Шведският турист, който ритна камериерка в Слънчев бряг, призна, че се срамува от това, което е направил.

"Срамувам се от това, която направих. Бях пиян, не си спомням абсолютно нищо", обяви на влизане в Съдебната палата в Несебър задържаният Ралф Сундберг, съобщава "Дарик".

Днес в Районния съд в Несебър трябва да бъде гледана мярката му за неотклонение. Прокуратурата поиска шведът да остане в ареста. 

53-годишният Ралф Сундберг беше доведен с белезници при засилени мерки за сигурност. До него не бяха допуснати журналисти. Районът около съда в Несебър беше отцепен от полицейски патрули. Заключението на медицинската експертиза трябва да даде повече яснота за обвинението, което Сундберг ще получи.

Заседанието на съда започна с едноличен протест срещу действията на шведа. Областният координатор на Движение „Възраждане“ Владимир Павлов настоя Сундберг да излежи присъдата си в български затвор, ако бъде признат за виновен.

"Станахме роби в собствената си държава. Не може така да ритат нашите майки. Този човек трябва да бъде осъден и на обществено полезен труд в тези хотели, в които има негови сънародници. Нека те да се отнасят по същия начин, както той се отнесе с камериерката", каза Павлов.

Ралф Сундберг нападна камериерка в хотел в Слънчев бряг на 3 юни. Деяна Петкова бе брутално изритана в главата без никаква причина от 53-годишния швед непосредствено след като той пристигнал у нас, показаха кадри от случилото се.