OffNews.bg

Съдът пусна Васил Божков под гаранция от 130 000 лв., ще води 3 листи

Софийският градски съд освободи Васил Божков от домашен арест срещу парична гаранция от 130 000 лв.

Един от мотивите на СГС е, че вече осми месец Божков е с втората по тежест мярка за неотклонение, а делото вече е в съда и той не може да влияе на разследването. Няма опасност и хазартният бизнесмен да се укрие или да извърши друго престъпление. Освен това той не е създавал проблеми на правосъдието досега.

Определението на съда обаче не е окончателно и докато се произнесе по-горната инстанция Васил Божков остава под домашен арест, който се следи с електронна гривна.

Мярката е наложена по т.нар. хазартно дело. Според обвинителния акт Васил Божков и още 9 души, сред които и длъжностни лица от закритата Държавна комисия по хазарта, са участници в организирана престъпна група, създадена за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления.

Васил Божков ще участва в парламентарните избори с новата си партия "Център". Той е водач на листата в 25 МИР София и 13 МИР Пазарджик, както и водач на листата за европейски парламент. Председателят на Център Дарин Дросев повежда листата в 24 МИР София и 31 МИР Ямбол.