OffNews.bg

Съдът отхвърли жалбата с вибратора срещу "Да, България"

Върховният административен съд (ВАС) прекрати делото по четирите жалби, подадени срещу регистрацията на коалиция "Движение Да България", съобщиха от пресцентъра на ДаБГ. Жалбите са били отхвърлени като недопустими. 

В началото на тази седмица нови три жалби бяха подадени срещу регистрацията на коалиция "Движение Да, България". Миналата седмица пък бе подадена и жалба от търговец на килими, който обвинява партийната организация в плагиатство на името. 

Най-скандалната от трите жалби е подписана от Яне Георгиев Янев (имената съвпадат с тези на лидера на РЗС, но вероятно става въпрос за спекулация с лични данни) и напомня прийоми, използвани в хибридната война и черния PR.

Жалбоподателят, подписал се като Яне Янев, се оплака, че коалиция със "Зелените" била неприемлива, защото "едно е гей, съвсем друго е горски и трябва да се прави разлика".

Междувременно партиите в коалицията обявиха, че днес са приключили номинациите за кандидат-депутати, като в следващите дни партийните членове ще гласуват за тяхното издигане.