OffNews.bg

Прокурори и следователи излизат на протест след атентата срещу главния прокурор

Прокурори, следователи и съдебни служители ще излязат на протест пред съдебните палати в цялата страна заради атентата срещу главния прокурор Иван Гешев, предаде БНТ.

Днес преди обяд избухна взрив пред една от колите от кортежа на Гешев на пътя Самоков-София, край село Ковачевци. По-късно стана ясно, че бомбата е била с най-малко 3 кг тротил, а главният прокурор е пътувал заедно със семейството си. При взрива няма пострадали. 

От МВР потвърдиха за случая, а директорът на Началната следствена служба Борислав Сарафов заяви, че бомбата е била поставена с намерение да убие, а не за сплашване.

Магистратите са решили да изразят своята непримиримост срещу "невижданата по своята дързост и размери атака срещу правосъдието и националната сигурност".

Протестите ще са от 11 часа във вторник както в подкрепа на главния прокурор, а така също и за да покажат своята единност срещу опитите да бъдат сплашени.

Прокурорите са решени, че "няма да търпят да са обект на непрестанни атаки от страна на политици, икономически кръгове и адвокатските среди".