OffNews.bg

Майката на обвинения в тероризъм младеж: Пускаше снимки с оръжие, за да се хвали пред приятелите си

Мохамед Абдулкадер, който е в ареста по обвинение в тероризъм, е пускал снимки с унифборма и оръжие, за да се хвали пред приятелите си. 

Това заяви майката на младия мъж по Нова тв. По думите й тя предупреждавала сина си да не качва такива снимки, но той отговарял, че няма какво да крие. 

Жената сподели, че трудно е успяла да напусне Сирия по време на военните действия. Мохамед и много от сирийските деца са носели бронежилетки, не за да участват във военните действия, а за да бъдат спасени от евентуални изстрели и бомбардировки, твърди Анелия. Тя вярва, че доказателствата за терористична дейност на Мохамед ще паднат в съда. 

Майката на Мохамед уточни, че семейството на 51-годишния Ахмет Абдулкадер са сирийски туркмени, които са отбранявали семействата си, но след засилените атаки, са напуснали селото край Алепу, в което живеят. Тя отрече бащата на момчето да е ръководител на джихадистката групировка „Султан Мурад”. По думите й бащата на Мохамед е присъствал на сбирки на групировката, но не с бойни действия. 

Синът ми никога не е участвал в това нещо, категорична е Анелия.