OffNews.bg

Горанов ще променя бюджета след среща с Цацаров

Министърът на финансите ще редактира бюджета за 2019 година след среща с главния прокурор Сотир Цацаров. Двамата са провели среща в кабинета на Цацаров в сградата на Съдебната палата, става ясно от съобщение на прокуратурата. 

Предмет на работното обсъждане бе проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2019 г., предложен от Министерския съвет, в частта му относно бюджета на съдебната власт, уточняват от държавното обвинение и допълват, че Горанов е изразил готовност "за частично сближаване на позициите" във връзка с отпуснатите средства за разходите на органите на съдебната власт.

Г-н Владислав Горанов заяви, че ще представи на предстоящото заседание на правителството актуализирани параметри на бюджета за 2019 г., различни от предложените от МС в проекта и по – близки до тези, предложени от ВСС, се посочва в съобщението.

Двамата са обсъдили измененията в Закона за съдебната власт, които са направени в преходните и заключителни разпоредби на закона за бюджета за догодина. Цацаров е убедил Горанов такива промени да не бъдат правени.