OffNews.bg

Гешев: Добре, че смених колите в последния момент. Децата се изплашиха много

Всичко е ОК, добре, че смених колите в последния момент. Иначе ...добре, че не убиха някой човек! За децата се притеснявам, много се изплашиха.

Така главният прокурор Иван Гешев коментира пред "Епицентър" днешния опит за атентат срещу него. Обвинител №1 е допълнил, че взривът е бил ужасяващ и е подчертал, че ако не е бил сменил колите, е щял да загине.

Това е първи коментар на Гешев, след като преди обяд взривно устройство избухна пред една от колите от кортежа му на пътя Самоков-София. От Националната следствена служба поясниха, че бомбата е била с 3 кг тротил и поставянето ѝ е целяло не сплашване, а убийство.

С обвинителя е пътувало и семейството му. Никой не е пострадал. 

Междувременно говорителят на главния прокурор Сийка Милева посочи в изявление, че Гешев не е давал и няма да дава официално изявления по случая.

От пресцентъра на прокуратурата разпространиха съобщение, от което става ясно, че досъбедното производство е за тероризъм, като законът предвижда затвор  от 5 до 15 години. 

В изявлението си Милева посочва, че право да разгласяват информация от разследването имат само и единствено наблюдаващите прокурори, а след дадено разрешение - говорителят на главния прокурор и заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба - Борислав Сарафов.