OffNews.bg

Божков пита: Защо съм изтеглил 11 милиона в брой? (обновена)

Хазартният бос в изгнание Васил Божков пусна тази сутрин във фейсбук профила си нова порция документи - този път 8 банкови извлечения. От тях се вижда, че от сметките са теглени големи суми в брой.

Коментарът на Божков към извлеченията гласи:

Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка.

Всичките ми останали разходи са плащани по банков път.

Тези пари не са налични в брой. Къде са?

Общо сумите, теглени през 2018 и 2019 г., са на стойност 11 797 333 лева.

От документите не става ясно къде са отишли парите.

Час по-рано Божков пусна и инфографика, с която да обясни "приказката" от вчера.

След това от спецпрокуратурата обявиха, че е иззета нова порция културно-исторически предмети от офиса на Васил Божков на ул. „Московска“ 43 в столицата.

Преди час Божков отговори на това съобщение, като отрече някой да е влизал в софийския му офис. Той твърди, че снимките са от февруарската акция на прокуратурата.

"Днес Прокуратурата показа снимки от февруарските си грабежи, представяйки ги като актуални - пише Божков - За да заснемат публикуваните кадри, на 5 февруари са принуждавали служители на Фондация „Тракия“ | Thrace Foundation да вадят предмети от хранилищата и да ги оставят по земята. Тези свидетелства също са включени в заведените дела."