OffNews.bg

Българският вълк от Уолстрийт получи присъда и в България

Юлиян Цолов, наричан българския вълк от Уолстрийт трябва да плати на свой клиент близо 94 000 лв. за несвършена по договор работа между търговско дружество на Цолов и такова на клиента, постанови Софийският градски съд, цитиран от БНТ.

Освен това Цолов трябва да прати и неустойка за неизпълнение на контракта от 18 768 лв., както и близо 21 000 лв. разноски по делото.

Цолов сключил с дружеството-клиент договор за предоставянето на услуги, свързани с ползването на софтуер и платформи за интернет търговия и тяхната поддръжка.

Според съдебния състав от доказателствата по делото се оказва, че възложителят е изпълнил задълженията си, като е заплатил на Юлиян Цолов над уговореното възнаграждение и допълнително, уточнено в подготвен анекс, преди да бъде подписан. Срещу това не е получил услуга.

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред по-горната инстанция - Софийския апелативен съд.

Срещу Цолов тече и наказателно дело в Софийския районен съд. По него той е обвинен за измами в размер на над 770 000 лв.

Цолов вече е осъждан и е излежал присъда от 4 г. затвор в САЩ заради измами на фондовата борса. Оттам идва и прякорът му.