OffNews.bg

Арестуваха сина на Лъчезар Иванов от ГЕРБ - бил в колата, убила Милен Цветков

Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов също е бил в автомобила убиец, блъснал колата на телевизионния водещ Милен Цветков. Той е задържан в столицата днес. 

Синът на Иванов е третият арестуван за трагичния инцидент - след шофьора Кристиан Николов, на 22 години, и неговата майка Десислава Пешева-Николова. Тя е задържана, тъй като джипът Audi Q7, който Кристиан е шофирал, е регистриран на името на фирмата, в която Пешева работи.

Досега разследващите дават оскъдни подробности за инцидента. Част от информацията по разследването се появява първо в сайтове, а след това парчета от нея потвърждават разследващите органи. По този начин стана ясно, че в джипа-убиец е имало още един млад мъж - син на депутата Лъчезар Иванов. По все още непотвърдена официално информация с двамата младежи се е возила и приятелката на Кристиан. Нейната самоличност все още не е съобщена, нито има данни, че е задържана.

По-рано днес Лъчезар Иванов е потвърдил пред агенция ПИК и "24 часа", че синът му е бил на мястото на инцидента, но е избягал. Днес се е предал в полицията.

ПИК цитира Иванов да казва, че ако е виновен, синът му трябва да понесе своята отговорност. Той допълва, че от 10 години не живее с майката на момчето и не поддържа връзка със сина си. Уточнява се, че Лъчезар Иванов сам е звъннал на агенция ПИК малко след като научил, че синът му е в полицията, за да няма съмнение, че се опитва да го прикрива с влиянието си.

Малко след това СДВР потвърди, че във връзка с катастрофата за 24 часа е задържан и мъж на 24 години. Името му не се посочва.

Телевизионният водещ загина вчера, на 19 април, при сблъсък на светофар до столичния мол "Парадайз". Цветков е чакал на червен светофар в автомобила си, когато джип Ауди Q7 се е забил отзад. Водещият е получил тежки травми и е издъхнал в линейка на път за болницата. Оказва се, че 22-годишният шофьор е употребил канабис и амфетамин. Той е задържан за 72 часа. Арестуваният Кристиан Николов е син на изпълнителния директор на "Винпром Карнобат" Десислава Пешева Николова. Джипът от катастрофата е собственост на фирмата.