OffNews.bg

6 г. и 6 месеца за опит за въоръжен грабеж на поща

Наказание от шест години и шест месеца постанови Окръжният съд в Бургас за Бойко Борецов, който - заедно с братовчед си Христо - се опита да ограби пенсиите, предназначени за община Средец.

Бойко се призна за виновен и магистратите одобриха споразумението между него и прокуратурата.

През февруари Бойко и Христо Борецови се опитаха да откраднат инкасо автомобил, който превозваше пенсиите за Средец. Въоръжени с пистолет и спрей, двамата млади мъже нападнаха гардовете, но при спречкването охранителите застреляха Христо, който почина на място. В колата е имало около 125 000 лв.

Според прокурора по делото Георги Чинев споразумението между двете страни е справедливо:

"Обстоятелството, че предложеното споразумение бе одобрено и прието от съда без нанасянето на каквито и да е корекции в него, означава, че целите на наказанието са постигнати в пълен обем. Инвидуализацията е постигната предвид необремененото съдебно минало на дееца, липсата на криминалистични регистрации и младата му възраст."

Бойко Борецов ще изтърпява наказанието при първоначален строг режим. По време на заседанията за мерките за неотклонение Бойко се опитваше да прехвърли вината върху загиналия си братовчед.