OffNews.bg

Плащането с часовник е още по-лесно със Samsung Galaxy Watch4 и Google Pay

През август Samsung представи новата си серия смарт часовници Galaxy Watch4, която включва два модела, Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic. Вторият се отличава с въртяща се рамка, като допълнителен и удобен начин за навигация в системата, докато Galaxy Watch4 е с по-елегантен и изчистен дизайн. Те са налични в два размера, 40/44mm при Galaxy Watch4 и 42/46mm при Galaxy Watch4 Classic. Допълнително има и различни цветови опции на корпуса и каишките, с които всеки може да постигне любимата си визия.

Часовниците предлагат доста разширени възможности за проследяване на разнообразни здравни и фитнес показатели. Това ги прави отличен спътник по време на тренировка, но и за следене на ключови здравни параметри и в ежедневието.

Така, например, могат да извършват биоелектрически импедансов анализ (BIA), като за целта се използва новият 3 в 1 BioActive сензор. С тази функционалност се измерва телесния състав в реално време и може да се проследява промяната по различни показатели, включително скелетна мускулна маса, индекс на метаболизма, процент на телесните мазнини и т.н.

Други важни показатели, които можете да проследявате са нивото на кислород в кръвта, качеството на съня, хъркане, кръвно налягане, а и да извършвате ЕКГ. Последните две функционалности не са достъпни в повечето модели на пазара и са си истинско предимство за новите Galaxy Watch4. Трябва да имате предвид, че за да се възползвате от опцията за измерване на кръвното налягане, е необходимо часовникът да бъде калибриран първо със стандартен уред.

Разбира се, наред с това имате познатите ни възможности за измерване на крачки, пулс и т.н. Часовникът се синхронизира с приложението Samsung Health за представяне на подробни резултати след тренировка. В него можете да наблюдавате и всички показатели, които проследява устройството.

Платформа от ново поколение
Galaxy Watch4 и Galaxy Watch4 Classic са първите часовници с Wear OS Powered by Samsung. Това е операционна система, която е разработена съвместно от Samsung и Google. Тя работи изключително бързо на новите устройства, което е възможно и благодарение на подобрения им хардуер. По подобие на много от новите продукти на компанията през настоящата година, платформата улеснява потребителите в ежедневието.

Използваният интерфейс One UI Watch е лесен за работа и дава разширени възможности, най-вече чрез достъпа до много и популярни приложения. Особено полезна е опцията за едновременното инсталиране на оптимизираните приложения на смартфона и часовника през магазина Google Play.

Да преминем и към някои от полезните приложения, които можете да използвате в ежедневието. Google Maps ни е добре познато приложение от смартфона, което вече можете да ползвате и директно на китката си чрез Galaxy Watch4. Благодарение на него винаги ще намерите точния адрес и никога няма да се загубите.

Ако обичате да слушате музика, имате избор между популярни опции като Spotify и YouTube Music. С тях можете да се насладите на любимите си парчета докато сте в движение и през свързани директно към часовника слушалки. Ако сте с вариант на часовника с LTE свързаност, можете да слушате музика и докато тичате навън, без да взимате смартфона със себе си.

Имате нужда да разпуснете след тежък ден? Приложението Calm може да е вашият личен гид в света на медитацията. С него ще оставите на заден план стреса и ще се възползвате максимално от свободното си време. Часовникът работи и с виртуалния асистент Google Voice Assistant, за да задавате гласови команди, с които допълнително да улесните ежедневието си.

Свободата на безконтактните плащания

Стигаме и до възможността за безконтактни плащания директно с часовника. Това е възможно благодарение на приложението Google Pay, което вече официално е достъпно за новите часовници Galaxy Watch4 и в България. Така използвате часовника на практика навсякъде, където се приемат безконтактни разплащания, в магазини, заведения и къде ли още не.
За да използвате Google Pay е необходимо да дoбaвите картите си към дигиталния портфейл в Google с бутона „Дoбaви ĸъм Gооglе Рау“ в пpилoжeниятa зa мoбилнo бaнĸиpaнe. Това, което можем да ви посъветваме, е да се консултирате с вашата банка дали предлага тази възможност за плащане. Тъй като Google Pay e нов метод за плащане на нашия пазар, не всички банки още са го въвели в политиката си. След първоначалното въвеждане, отваряте приложението, избирате желаната карта и доближавате часовника до съответния POS терминал.

Веднъж добавили картите си в дигиталния портфейл на Google, можете съвсем спокойно да се разхождате без портфейла си. Така например, ако ви се наложи да купите нещо от близкия магазин, няма да ви е яд, че сте забравили портмонето си. В случай, че сте на разходка с колелото и не носите много багаж със себе си, а се наложи да хапнете на крак, отново плащането е изключително лесно.

Google Pay използва защита от най-високо ниво, с което се гарантира, че разплащанията са подсигурени. При осъществяване на безконтактно плащане, системата не изпраща действителния номер на картата по време на трансакцията. Вместо това се използва криптиран номер на виртуален акаунт за представяне на информацията. По този начин се гарантира, че данните на реалната карта остават скрити.

Ако обмисляте покупка на часовник от новата серия Galaxy Watch4, то до 28.11 можете да се възползвате от атрактивната промоция, която провежда Samsung. Всеки, който закупи избрано мобилно устройство Samsung Galaxy, може да купи и часовник от серията Galaxy Watch4 на половин цена.