OffNews.bg

От днес нататък компанията Facebook ще се казва Meta (видео)

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че от днес нататък компанията ще се казва Meta.

Имeната на социалните мрежи Facebook и Instagram обаче няма да се променят.

Зукърбърг съобщи, че оттук нататък основният му фокус е новата платформа за виртуална реалност "Metaverse" и смяната на името на компанията символизира това:  

"В момента името ни е свързано с един продукт на нашата марка и това е Facebook. Правим фундаментална промяна, в бъдещето искам да сме Metaverse. Мисията ни остава същата - да свързаме хората."

Марк Зукърбърг представи новия продукт на живо в официалния си профил във Facebook. Meta работят по проект за VR очила за виртуална реалност - с цел свързване на хората глобално по нов и невиждан досега начин. В представянето участваха множество IT и AI специалисти, които обясниха за техническия процес на разработката. 

"Оттук нататък първи приоритет ни е метавселената, не Facebook. След време няма да има нужда да сте във Facebook, за да използвате другите ни услуги. Думата "мета" идва от старогръцки и значи "отвъд". За мен това символизира, че винаги има какво още да се построи. Винаги има следваща глава в историята. За нас това е история, започнала в общежитие, прераснала отвъд това, което можем да си представим", каза създателят на социална мрежа. 

Зукърбърг заяви, че се гордее с постигнатото и сподели, че е развълнуван от това, което предстои:

"Движим се отвъд възможното днес, отвъд ограничението на екраните, отвъд ограниченията на разстоянието и физиката. Вървим към бъдеще, което е отвъд създаваното досега от която и да е компания - бъдеще, направено от всички нас."