OffNews.bg

Зеленски: Вражеският химн на наша земя е по-страшен от ракетите в небето

Продължаващите руски атаки срещу енергийната система на Украйна няма да сломят духа на украинците. Да чуеш вражеския химн на наша земя е по-страшно от вражеските ракети в небето ни. Не се страхуваме от тъмнината. 

Това заяви Володимир Зеленски в редовното си видеобръщение, което направи, застанал до останки от свален дрон в мрака. 

През последните две седмици Русия насочва десетки ракети и безпилотни летателни апарати срещу електроенергийната мрежа на Украйна и причини големи щети и спирания на тока. Само през последните два дни украинската отбрана е свалила 23 дрона, каза Зеленски.

Най-мрачните времена за нас не са времената без светлина, а тези без воля. Нашата армия е силна, доброволците са неуморни, партньорите са надеждни, а хората са несломими. Втората армия на света ще става все по-малка. Ще има все повече и повече загуби на врага. Сигурен съм, че враждебната пропаганда не работи, провокациите не работят, заплахите не плашат, заяви още Зеленски. Той допълни, че до момента Русия е извършила над 8000 въздушни удари и е изстреляла 4500 ракети. 

Енергийна компания на Украйна извърши вчера първия тестов внос на електроенергия от Словакия. Мощността му беше 1 MW. 

„Техническата възможност за внос на електроенергия от Европа в Украйна е друг инструмент за стабилизиране на работата на нашата енергийна система. Трябва да сме готови за нейното прилагане“, каза Виталий Бутенко, генерален директор на ECU JSC.