OffNews.bg

Взрив в кафене в Санкт Петербург, загина прокремълският блогър Владлен Татарский

В Санкт Петербург избухна взрив в кафене "Street Bar", съобщи Би Би Си. В Telegram каналите се разпространява видео от експлозията, заснето отвън, както и кадри от последствията от взрива.

Прокремълският блогър Владлен Татарский загина, други 16 души ранени, според информация на ТАСС, която се позовава на службите за спешна помощ. Министерството на вътрешните работи на Русия е потвърдило информацията. 

„На 2 април 2023 г. в 18:13 часа полицията на Василеостровски район получи информация, че е избухнала експлозия в кафене на Университетската сграда 25. В резултат на инцидента един човек загина, оказа се военният кореспондент Владлен Татарский. Ранени са 16 души, преглеждат ги медицински работници", съобщават от пресцентъра на руското МВР.

Проруският журналист и пропагандист Максим Юревич Фомин е познат на аудиторията като Владлен Татарский - поддържащ каналите „Дневен Владлен“ и „Нощен Владлен“. 

„На място работят полицията и службите за спешна помощ на Санкт Петербург, установяват се причините и обстоятелствата на инцидента“, казаха от министерството.