OffNews.bg

В Русия пуснаха учебници по история за християни "От Адам до Путин"

Руският общественик Герман Стерлигов пусна на пазара поредица от учебници по история за християни, озаглавена "От Адам до Путин". 

Поредицата се състои от пет тома, като в момента излиза последната част с подзаглавие "От Грозни до Путин". 

Това е честната причинно-следствена връзка на всички събития, която, като бъде изучена, става ясно какво и защо се случва сега, кой е виновен и какво да направим, пише авторът на учебника Стерлигов. 

Той допълва, че именно това е учебника, заради който му се е наложило да избяга в Нагорни Карабах и заради който срещу него са заведени 7 наказателни дела. 

Написах тази книга с мое въведение от безизходност. Децата растат и няма нито едно пособие, написано от православен християнин с описание на последните петстотин години от историята на Русия. Към кой ли християнин не се обърнах, за да я напишат, но никой не пожела. Децата на християни трябва да учат по книги, написани от християни, а за последните 500 години нито един християнин не е публикуван - историята на руския народ е описана само от еретици и безбожници, обяснява Стерлигов. 

Наложи се сам да напиша. Не ме съдете за ниското качество на изложението, неубедителната и повърхностна аргументация, грубия език, многото неточности и малките досадни грешки. Виждам всички недостатъци на книгата и ме е срам. Тя има само едно достойнство - в тази книга е написана истината. Тя показва реалните причинно-следствени връзки на събитията, довели нашата страна и целия свят до днешния ден и съвременните проблеми - кое откъде е дошло, допълва той. 

Герман Стерлигов е руски предприемач и общественик и един от първите мултимилионери в Русия. Възгледите му са с монархически и националистически уклон. 

През 2015 г. той наистина напуснал Русия и заминал за Нагорни Карабах. Тогава неговата помощница Полина Сирота и адвокатът му Артур Айрапетов обявиха, че заминаването му е свързано с това, че са го взели на мушка заради негоя достатъчно сериозен труд - учебника по история "От Грозни до Путин".