OffNews.bg

Украинската армия ликвидира легендарен командир на Русия, звезда в ефира на Скабеева

Украинската армия е ликвидирала един от най-медийните руски командири, командващия 123-та мотострелкова бригада на руската армия с позивна Ташкент, съобщиха в сряда сутринта източници в Москва. С прискърбие за гибелта на Ташкент съобщи двукратната носителка на Златното перо на Русия и любима на Владимир Путин пропагандистка Олга Скабеева. Водещата не криеше, че се задъхва само като му чуе името и винаги използваше за Денис Иванов словосъчетанието "легендарен комбриг" (командир на бригада, б. р.), а самият командир беше редовен гост в предаванията й.

ВСУ са локализирали и убили Ташкент с директно попадение с дрон в автомобила, с който се е движил. Кремълските източници не съобщават къде е загинал командирът на бригадата, единственото уточнение е, че това е станало в "зоната на специалната военна операция". За убийството му е използван дрон-камикадзе от типа FPV, каквито, обикновено, доброволци купуват като дарения за ВСУ.

Руските медии направиха от Денис Иванов фронтови идол миналата пролет. Тогава неговата бригада участва в ожесточени боеве в района на Луганск. Дивизията на командира на бригадата изигра основна роля в превземането на Рубежне, Северодонецк и Лисичанск. Според утвърдената от руските медии биография на военния той заминал за фронта през 2014 като се издигнал  от обикновен редник до командир на бригада с чин полковник. Официална негова биография липсва в сайтове на военното ведомство на Русия или Луганск, не е получавал никакви награди и, както пишат днес телеграм каналите, никога нямаше да стане медийна звезда, ако не е била Олга Скабеева, превърнала го в част от мебелировката на студиото на своето предаване "60 минути". Дори посмъртно Скабеева говори за убитий с патос и ентусиазъм като на влюбена жена, отбелязват рускоезичните телеграм канали. Поклонниците на Ташкент скърбят, че Денис Иванов никога не е получавал звездата на Герой на Русия, докато тик-ток командирът на Рамзан Кадиров Адам Делимханов имал такава награда.