OffNews.bg

Убити, ранени, затрупани. Руската армия изстреля 7 ракети срещу жилищни блокове в Запорожие

Руската армия е нанесла в четвъртък сутринта масирани ракетни удари срещу жилищни блокове и обекти от гражданската инфраструктура в Запорожие. Това съобщи ръководителят на лоялната на Киев Областна военна администрация в Запорожие Олександър Старух. Първото му съобщение за ракетен обстрел е от 5.15 тази сутрин, когато призовава всички да слязат в укритията.

След 15 минути Старух съобщи, че в резултат от ракетните попадения на много места в града са избухнали пожари. Ръководителят на областта предупреди хората да не се доближават до прозорци и да не правят снимки на пораженията от атаката за да не дават информация на врага.

В 6.45 стана ясно, че към този момент ракетните удари са 7, има данни за сериозни разрушения на жилищни блокове, както и за жертви, но броят им се уточнява. По думите на Старух има цивилни граждани, които са били засипани при атаката и в момента са под развалините на собствените си домове. На място работят спасители.

В 8.13 идва информацията за първата загинала – жена, която е спасена от руините на разрушена сграда, но е починала в линейката на път за болницата. Друга жена е убита при самия ракетен удар. Затрупани са още най-малко петима души, съобщават спасителите в Запорожие. Сред вече спасените е момиченце на три години. Олександър Старух пише, че е възможна повторна атака срещу Запорожие.

При предишна атака срещу областния център миналия петък загинаха 30 и бяха ранени 88 цивилни граждани.