OffNews.bg

Тръмп: Вместо да благодари на САЩ, Иран се чувства неуязвим

Американският президент Доналд Тръмп отправи критики към ужасяващото според него ядрено споразумение с Иран, което по думите му позволява на Техеран да се чувства "неуязвим". 

"Вместо да благодарят на САЩ, сега те се чувстват неуязвими", заяви той на среща с премиера Бенямин Нетаняху, цитиран от ДПА и БТА.

"Хвърлихме им спасително въже, дадохме им богатство и просперитет, и възможността да продължават с тероризма", коментира Тръмп.

"Никога не съм споменавал думата или името Израел" на срещата с руския външен министър Сергей Лавров и руския посланик Сергей Кисляк, добави Тръмп в отговор на журналистически въпрос по повод информацията за споделената от него пред Лавров секретна информация, като по този начин може би е компрометирал разузнавателен източник. По-късно американски медии съобщиха, че информацията е била получена от Израел.

"Не съм ги споменавал в онзи разговор. Всички те казват, че съм, така че сте написали още една погрешна статия. Никога не съм споменавал думата Израел", настоя Тръмп.

От своя страна, израелският премиер определи разузнавателното сътрудничество между САЩ и Израел като "страхотно". 

Тръмп и съпругата му Мелания поговориха със съпругата на израелския премиер Сара Нетаняху за медиите, като Нетаняху е изразила съчувствие към тях и ги е уверила, че хората все пак ги обичат въпреки отрицателното медийно отразяване, предаде Ройтерс.

"За разлика от медиите, повечето хора в Израел ни обичат и ние им казваме колко сте страхотен и те ви обичат", казва Сара на Тръмп и съпругата му. Тогава Тръмп отвръща: "Имаме нещо много общо."

"Навсякъде казвам колко сте страхотен", добавя Сара Нетаняху, а съпругът ѝ потвърждава: "Свидетел съм на това."

Тръмп беше силно критикуван от медиите, особено след изненадващото си решение да уволни директора на ФБР Джеймс Коми в момент, когато се води разследване на връзки между между негови приближени и Русия.

Семейство Нетаняху също е в обтегнати отношения с медиите. Израелският премиер дори обвини журналистите, че се опитват да го свалят от власт. 

Думите на Сара Нетаняху бяха бързо споделени в социалните мрежи. Там се озова и уловен от камерите неловък момент. Докато семейство Нетаняху вървят хванати за ръце, Тръмп се пресяга да хване ръката на Мелания, която отблъсва ръката му.