OffNews.bg

Тръмп си смени мнението и за климатичните промени

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп започна да сменя позициите си, които му донесоха сензационната победа на изборите, но притесниха световната демократична общност.

Броени часове след като милиардерът размисли и се отказа от съдебно преследване на Хилъри Клинтън, той промени и позицията си и по въпроса за влиянието на човека върху климатичните промени. По време на кампанията си Тръмп упорито отричаше, че има каквато и да е връзка между изхвърляните в атмосферата вредни вещества и глобалното затопляне. Той дори го нарече "измислица". 

Сега обаче пред вестник „Ню Йорк Таймс” Тръмп допусна, че има известна връзка между промените в климата и човешката дейност.

"Приемам, че има известна връзка, зависи колко. Следя тези неща отблизо. Непредубеден съм по въпроса за оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за борба с климатичните промени", каза Тръмп на среща в централата на вестника в Манхатън с репортери, редактори и други официални представители на вестника.

Тръмп добави, че мисли за глобалното затопляне и конкурентоспособността на САЩ и "колко ще струва на американските компании".

Милиардерът осъди конференцията на радикалната десница във Вашингтон през миналия уикенд, на която някои участници направиха хитлеристкия поздрав и викаха "Хайл Тръмп!".