OffNews.bg

Тръмп обеща до 90 дни публичен доклад за хакерските атаки срещу САЩ

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп обеща до 90 дни екипът му да публикува пълен доклад за хакерските атаки срещу САЩ в рамките на президентската кампания. 

Тръмп отново подчерта, че недоказаните обвинения, че Русия разполага с компромати са "фалшиви обвинения", изфабрикувани от неговите опоненти.

Сайтът Buzzfeed обяви, че "досие" от 35 страници доказва връзките на Доналд Тръмп с Русия, към което се добавят и компрометиращи секс видеа с него, заснети в Москва.

Директорът на американското разузнаване Джеймс Клапър обяви вчера, че информацията не е изтекла в медиите от разузнавателните агенции, а службите не са се произнесли още дали тя е надеждна. 

Тръмп коментира и това, че част от номинираните от него за постове в бъдещото му правителство изразиха мнения, които коренно се различават от неговите по редица важни въпроси, в това число и външната политика на САЩ.

"Всички кандидати, издигнати от мен, правят добро впечатление и вършат добра работа. Искам те да бъдат самите себе си и да изказват собствени мисли, а не моите", написа Тръмп в „Туитър”.