OffNews.bg

Тръмп нарече своя бивша съветничка 'побъркана' и 'куче'

"Да дадеш шанс на една побъркана и хленчеща съмнителна жена, да й намериш работа в Белия дом, предполагам, че просто не се прави така. Добра работа свърши генерал Кели, че уволни бързо това куче!"

Това написа днес в Туитър президентът на САЩ Доналд Тръмп. Въпреки че в туита името на дамата не е споменато, бързо стана ясно, че думите му са за 44-годишната Маниголт Нюман, уволнена от Белия дом през декември 2017 г.

За около година Нюман беше съветник на Тръмп и директор по комуникациите в звеното за връзки с обществеността на Белия дом. Визираният генерал Джон Ф. Кели пък е ръководител на канцеларията на Белия дом.

Днес в книжарниците в САЩ се появи книга на Маниголт Нюман, в която тя се изказва крайно негативно за Тръмп, като го обвинява в расизъм, женомразство, склонност към нарцисизъм и липса на квалификация за заемания пост.

Авторката заявява, че при оставката й е бил предложен договор, предвиждащ изплащане на 15 000 долара всеки месец в замяна на мълчанието й, но тя е отказала.

През последните дни тя публикува няколко направени тайно записа на разговори с президента и негови подчинени.

Маниголт Нюман твърди, че разполага с още много такива записи и е готова да ги публикува.

Същевременно предизборният екип на Тръмп се опитва да накара Нюман да запази мълчание, съобщава Ройтерс. В арбитражния съд на Ню Йорк е подаден иск, обвиняващ Нюман в нарушаване на споразумение за поверителност, подписано през 2016 г. - при назначаването й в предизборния екип на Тръмп.