OffNews.bg

Тялото на загиналия в Украйна българин още е на бойното поле

Тялото на загиналия в Украйна български доброволец Светослав Славков още е на бойното поле, научи OFFNews от негови близки.

Светльо е загинал край Купянск, а не край Авдиивка, както съобщихме по-рано.

Край Купянск се водят тежки боеве отдавна, но в последните 2 седмици руските войски са получили нови подкрепления в жива сила, бойна техника и муниции и атаките са по-ожесточени от обикновено. Ако преди бомбардираха масирано само сравнително големи отряди, сега хвърлят огромно количество бомби дори срещу малки групи бойци, разказа източникът ни.

Светльо е бил на първата линия на фронта от 24 декември. На 31 декември е изпратен на мисия в отряд от 20 души. В сивата зона между окопите на двете страни отрядът е атакуван от две страни от войски на Руската федерация.

В завързалата се престрелка са загинали четирима от 20-те войници на украинската армия. За съжаление сред тях е и Светльо.

Мястото, на което се е водило сражението е голо поле с много кратери от снаряди и плитки дупки, копани набързо от отделни войници. Светльо е загинал от огнестрелна рана, а не от осколка. 

Към момента няма яснота кога тялото му може да бъде прибрано от бойното поле. 

Светльо е бил екипиран много добре. Събрахме 8000 лева, за да купим най-модерното оборудване за един войник. На снимките той е с част от него. Надявахме се то да му помогне да оживее, разказаха пред OFFNews негови приятели.