OffNews.bg

Тялото на Навални изчезна. Кремъл отказва да го върне, ''докато не приключи разследването''

Тялото на най-големия руски опозиционер Алексей Навални изчезна. Руските власти отказват да го върнат на семейството му, "докато не приключи разследването", твърди екипът на Навални.

По-рано днес семейството на Алексей Навални потвърди, че той е мъртъв и поиска от Русия незабавно да предаде им тялото му.

Екипът на Алексей Навални обаче твърди, че руското правителство умишлено укрива тялото му, предаде Би Би Си. 

Говорителката на Навални, Кира Ярмиш каза, че според тях руският президент Владимир Путин е наредил Навални да бъде убит. 

Ярмиш каза, че не знае къде е тялото и кога ще бъде предадено на семейството на Навални.

Тя е обяснила, че според руските закони тялото на затворник трябва да бъде предадено на роднините в рамките на два дни след смъртта.

По-рано руското външно министерство заяви, че отхвърля "тенденциозните и нереалистични" оценки от Великобритания за причината за смъртта на Навални.

Следобедът обаче руски следователи заявиха, че тялото на Алексей Навални няма да бъде предадено на семейството му, докато не приключи разследването. Това съобщи Кира Ярмиш.

Местното поделение на Следствения комитет на Русия ѝ е съобщило, че тялото на Навални се изследва повторно, тъй като няма установена причина за смъртта.

Тялото на Навални е изпратено за повторна хистологична експертиза, като обещанието е резултатите да бъдат публикувани следващата седмица.

"Очевидно е, че те лъжат и правят всичко, за да не се предадат тялото", коментира Ярмиш.