OffNews.bg

ТАСС: Украинската армия поднови атаките на мястото на неделния пробив на Запорожкия фронт

Сутринта в понеделник бяха възстановени активните бойни действия в района на Времевски виступ на Запорожкото направление на фронта, съобщи ТАСС, като се позовава на председателя на проруското движение в частично окупираната Запорожка област „Ние сме заедно с Русия“ Владимир Рогов. Бойните действия са били подновени в 4 сутринта в понеделник.

В неделя руската страна при пълно мълчание на Киев призна за пробив от около 250-300 метра в първата линия на отбрана на руската армия, но в доклада си тази сутрин Институтът за изследване на войната ISW пише за влизане на ВСУ на 3 километра напред от досегашните им позиции.

Каналът „Рибар“ също потвърждава, че от ранна сутрин активни сражения вървят на две направления. Модераторите на канала съобщават, че противникът с огромни сили е влязъл откъм Запад на Въгледарското (Угледарското) направление. Версията на канала е, че възможната цел е превземане от Юг. „Впрочем, пише „Рибар“, Киев може да се опита да отиде както надолу, в посока на Николск и Мангушево, така и към Волноваха, с цел разрязване на ДНР на две части.

„Настъпателни действия на противника има и в района на Артьомовск (Бахмут). Под артилерийски огън е и Соледар, северно от града. Боеве се водят и югозападно от Бахмут“, пишат руските военни блогъри.

Липсват коментари за офанзивната активност на ВСУ от последното денонощие както в сводките на украинския генерален щаб, така и в изявленията на официални военни и цивилни лица в Киев.