OffNews.bg

Стрелков вече мисли за Русия след Путин, ще обединява гневните патриоти

Известният руски терорист Игор Гиркин-Стрелков, който бе задочно осъден на доживотен затвор за свалянето на малайзийския боинг в Донбас през 2014 г., внесе яснота около заявката си, че "ще му се наложи да се занимава с политика", направена преди дни.

Бившият военен министър на самопровъзгласилата се ДНР е категоричен, че няма да се присъедини към нито една от съществуващите в момента партии в Русия и също така няма планове да създава своя партия и да се явява на избори, дори и да се появят финансови средства, които да го подкрепят.

"Единственият вид политика, който ми е достъпен в момента е да се занимавам се с политическа публицистика (в моя случай военно-политическа публицистика, но не само). Е, аз също така планирам да използвам всичките си скромни ресурси, за да помогна за формирането на една "трета сила", за която зова от девет години. Сега вече вероятно тя трябва да прилича на нещо като "клуб на разгневените патриоти" (ако използвам точния израз на един от моите приятели)", заявява Гиркин-Стрелков.

Той обаче е категоричен, че негово участие, а камо ли лидерство, на един такъв "клуб" би навредило на едно такова полезно и обещаващо политическо начинание.

Противно на гадаенето в утайката на кафето на много политолози, аз не се радвам и не съм получавал "тайна подкрепа отгоре" и със сигурност мен не ме води някой кукловод, оставайки в сянка", казва руският ултранационалист.

Стрелков е категоричен, че би подкрепил създаването на ново патриотично обединение в Русия, тъй като то може да се окаже изключително необходимо за Отечеството като сборен пункт след края на управлението на Путин.

"Необходими са истински патриотични сили. Подчертавам, ИСТИНСКИ патриоти - а не "проститутки на заплата и постове", каквито се въртят около Единна Русия, Комунистическата партия на Руската федерация, Либерал-демократическата партия на Русия, Справедлива Русия или в телеканала Царьград", пише терористът в Телеграм канала си.

Според него в страната имало достатъчно истински патриоти, които разполагат с ресурси за подобно начинание, оставало обаче да се изработи платформа.

"Това са моите "политически планове" за близкото бъдеще. Но, разбира се, тези планове са доста "спекулативни", защото тече война, в която все още мога да бъда призован, а поговорката "От съдба и затвор не можеш да избягаш" - за мен е повече от актуална. Да не говорим за факта, че ако има нещо, с което съм богат, то това са смъртните врагове, много от които "искат кръвта ми" в истинския смисъл на думата", завършва публикацията си Стрелков.