OffNews.bg

Щрак! Руски войник-мародер си остави селфито в ограбена къща в Ирпен

Войник-мародер от армията на Руската федерация остави селфито на хартиен носител под дивана на ограбено от него жилище в Ирпен, съобщи „Украинска правда“. Благодарение на визуалното доказателство военнослужещият може да бъде идентифициран и подведен под наказателна отговорност, ако е още жив.

Според разказа на жителката на Ирпен Валерия пред „Украинска правда“ по време на руското нахлуване в Ирпен жилището й било ограбено. Руските войници задигнали всички ценни вещи и бижута, но под дивана останала снимка. На снимката – физиономията на руски войник. За селфито войникът използвал фотоапарат „Полароид“.

Окупант сфотографував себе на Polaroid і помилково залишив фото в пограбованій квартиріhttps://t.co/uvADRg1bmf pic.twitter.com/pfpMBOLn4e

— УП.Життя (@UPZhyttya) May 26, 2022

Мъжът е оставил снимката, защото не е знаел, че ще се „прояви“ след известно време. „Намерих я под дивана на 14 май. Забелязах, че апаратът е счупен, дори не го включих. Когато видях снимката, разбрах, че военният се е снимал, но е помислил, че камерата не работи. В началото снимката излиза винаги черна и за да може да се види, трябва да мине малко време“, разказва Валерия.

Жилището на Валерия се намира в Ирпен, в квартала, в който в продължение на три месеца се бяха настанили руските войски. „По време на окупацията ни нямаше. Останаха нашите съседи, които почти три седмици са живели в мазетата. Те ни разказаха, че руснаците започнали да крадат първо от нашето жилище. Не знам защо, може би защото само на нашата фасада висеше климатик.“ – предполага Валерия. От апартамента са откраднати златни накити. „Оставили са само украшенията с кръстове, дори тези с диамантите.“