OffNews.bg

Руският водещ Мардан: Ние не сме за мир! Повдига ми се от миролюбие на втората година на войната

„Ние не сме за мир!“, с такава реплика насочи за пореден път към себе си вниманието водещият от радиопредаването на групата на „Комсомолска правда“ Сергей Мардан (Сергей Лелека, както е истинското му име).

„От миролюбие ми се повдига на втората година. Това е, примерно, като формулировката „жест на добра воля“. Когато я произнася човек на някаква длъжност, аз просто си губя речта, челюстта ми увисва. Същото става и с миролюбивата риторика. И аз мисля, че примерно около 90 процента от населението на руската федерация е такава реакцията – на нас психотипът ни е един и същ, ние сме хора от една култура, в това число и политическа. Ние не сме за мир!“, каза скандалният водещ, който се радваше на трагедията в Днипро и призоваваше за възстановяване на ГУЛАГ и разстрел на непокорните жители на окупираните от Русия територии.

Изявлението на Мардан не е единственото, което може да свидетелства за нервност и неадекватност в средите на руските пропагандисти. Миналата седмица телевизионният канал Россия1 разказа с участието на Олга Скабеева за „развъждане на украинска армия“.

„Днес в Украйна започнаха генетичен експеримент по конструиране на нацията. За да не изчезнат никога изобщо бандеровците в Киев започнаха да крио консервиране на сперма на войници от ВСУ, т.е. да замразяват мъжкото семе и да го съхраняват, за да могат жените им да раждат деца в случай на смърт на боеца. Всичко е максимално сериозно, казват, че на фронта сега е най-добрият генофонд на страната. И да остави след себе си потомство всеки военен от ВСУ може да мине и да даде образец, ще му го консервират съвършено безплатно, а след това група учени ще проведе подбор на най-добрите от най-добрите, а след това по метода на изкуственото оплождане ще бъде развъдена цяла армия от селектирани укри (негативно название за украинците в руската пропаганда) с повишено ниво на русофобия. Т.е. режимът на Зеленски без да се стеснява, ползва опита на Третия райх, само че опитът се оказа горчив тогава, ще бъде такъв и днес“, заявява от ефира на държавната телевизия пропагандистката.