OffNews.bg

Руски пропагандист: Рискът да загубим Херсон е голям, имаме много жертви

Проруският блогър Алексей Дремов, който се сражава в незаконните военни формирования на т. нар. ЛДНР, потвърди настъплението на украинските въоръжени сили по посока Херсон. В канала си в Телеграм той заяви, че "украинците са полудели напълно".

Пропагандистът твърди, че в момента украинците стрелят с всичко, с което разполагат, а в момента разполагат с много.

Ето какво пише Дремов:

"Голямата ни грешка беше, че допуснахме такава интензивна и дълбока милитаризация на Украйна. Времето не е в наша полза, трябва да променим из основи стратегията си. Съществува голям риск да загубим Херсон. Има много жертви сред нашите хора. Радвам се, че Шойгу вече не участва в управлението на войната. Това е първата стъпка към промяна на фронта. Очакваме следващите стъпки".

И други руски канали в Телеграм съобщават, че Украйна провежда настъпление по почти цялата фронтова линия на юг и че от руската армия идва "тревожна информация".

Бившият руски депутат и известен журналист Александър Невзоров, който избяга от Москва след началото на войната и получи украинско гражданство, заяви, че днес ВСУ са успели да пленят огромен брой руски нашественици в Херсонска област.