OffNews.bg

Русия удари с ракети 'Калибър' зърнен терминал в Одеска област. Пострадаха двама

Русия атакува с ракети "Калибър" терминал за зърно на земеделско предприятие в Одеска област. За това съобщи в Телеграм ръководителят на Обединения координационен център на силите за отбрана Юг Наталия Гуменюк, цитирана от УНИАН. Тя допълни, че ракетите са летели много ниско, затова попадението им е дошло в същото време със сигнала за въздушна тревога.

"Врагът продължава с терора. И той несъмнено е свързан със зърнената сделка. Тази нощ врагът уцели агропредприятие в Одеска област, където се опита да унищожи запасите от зърно. Точно в хангара, където се съхранява", написа тя.

По думите й коварството се заключава в това, че ударът е бил на две вълни с две ракети. В момент, когато спасители на мястото на инцидента са се опитвали да потушат пожара, бил нанесен вторият удар. Повредена е селскостопанска и спасителна техника.

Това е четвъртата за седмица руска атака в Одеска област, съобщи нейният губернатор Олег Кипер и уточни, че са унищожени 100 т грах и 20 т ечемик.

"В резултат на взрива са пострадали двама души, които са получили порезни рани от счупено стъкло. Оказана им е медицинска помощ", обясни Кипер.

Снощи руските окупатори са нанесли удари по Одеска и Николаевска област с ракети и дронове. В резултат на обстрела в Одеса е повредена пристанищната инфраструктура и жилища, а в района - частни складове. Постадали са осем души, а един е починал.