OffNews.bg

Русия построи болница за заразени с COVID-19 за месец. Солидната сграда е край Москва

В селището Вороновское край Москва заработи инфекциозна болница, която бе построена за месец. Тя бе открита в петък, а за последните 24 часа прие 20 пациенти с коронавирус.

Капацитетът е 800 легла, но могат да стигнат до 900. В нея работят около 500 служители и продължава набирането на персонал. Могат да бъдат назначени около хиляда лекари, медицински специалисти и помощен персонал.

Властите твърдят, че болницата няма аналог в света, проектирана е и построена по най-модерните изисквания, купени са над 26 000 броя медицинско оборудване, легла, мебели и хиляди защитни средства. Лабораторията в комплекса позволява над 10 000 изследвания в денонощие.

За персонала е предвидено общежитие за 1300 души с едноместни и двуместни стаи. Наколо е създаден периметър за сигурност, влизащи и излизащи автомобили преминават санитарна обработка.

Сградата не е временна, а солидна. Построена е върху площ от 40 хектара, като са издигнати около 50 едно- и двуетажни сгради и 14 блока за общежитие. Хеликоптерната площадка може да приеме три хеликоптера едновременно.