OffNews.bg

Путин мобилизира военни от Далечния изток и наемници заради загубите в Украйна

Изправени пред "продължаващи загуби" в Украйна, руските военни организират подкрепления от цялата страна, се посочва в най-новата оценка на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, съобщи CNN.

"Русия все повече се стреми да сформира допълнителни подразделяния, за да възстанови загубите на свои войници", се казва в оценката.

От британското разузнаване допълват, че Русия е затруднена да провежда настъпателни операции. 

Москва преразпределя сили от "източния си военен окръг, Тихоокеанския флот и Армения" и все повече се оглежда за наемници от частни компании и Сирия.

"Русия вероятно ще се опита да използва тези сили, за да задържи превзета територия и да освободи бойната си мощ за подновяване на спрени настъпателни операции", се посочва още в оценката.

Министерството на отбраната на Великобритания предупреди, че Русия се опитва да разположи допълнителни сили в Украйна с цел да подсили силите си в страната и да компенсира загубите, които ѝ причинява съпротивата на украинската армия.

"Освен това (Москва) все повече се опитва да използва необичайни източници като частни военни компании, сирийски и други наемници", посочват от военното министерство.