OffNews.bg

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пострада в катастрофа (видео)

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е пострадал снощи в автомобилна катастрофа. Новината съобщи говорителят на украинският държавен глава Сергей Никифоров във фейсбук, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Вчера, завръщайки се след посещение на войските в наскоро отвоювания от руските сили град Изюм, кортежът на Зеленски се е блъснал в автомобил. Шофьорът на украинския президент е пострадал при катастрофата, но според Никифоров президентът Зеленски не е получил сериозни наранявания. Във видеозапис, разпространен в туитър, се чува очевидци да коментират, че катастрофата е тройна.

Video from the scene of an accident in which the motorcade of President of Ukraine, zelensky got into. pic.twitter.com/P00NDJLi3E

— Russia Ukraine Conflict (@Russiaconflict) September 15, 2022

В съобщението не се уточнява какви травми е понесъл Зеленски, но се съобщава, че е започнало разследване за причините за катастрофата.

Вчера президентът на Украйна изненадващо посети Изюм и Балаклия, където благодари на украинските армия и участва в церемония по издигане на украинското знаме. 

Инцидентът може да е довел до забавяне в публикуването на вечерното видеообръщение на Зеленски, отбелязва Асошайтед прес.

Incidente stradale per Zelensky a Kiev: «È vivo e sta bene, nessuna ferita grave». Indaga la polizia https://t.co/ZEUrdRCm9C

— infoitesteri (@infoitesteri) September 15, 2022