OffNews.bg

Пред парламента в Скопие горят снимки на ''народните предатели''

За пета поредна вечер в центъра на Скопие има многолюден протест срещу предложението на френското председателство за преговорна рамка на Северна Македония с ЕС.

Инцидент беляза началото на демонстрацията тази вечер. Шествието тръгна от сградата на правителството по моста на Вардар по посока Министерството на външните работи. Около площад Скендербег две групи младежи започнаха да се замерят с твърди предмети, докато полицията се намеси и успя да спре „престрелката“, съобщава БТА.

Останалата част от шествието, предвождана от тъпани и транспарант "С фашисти не се преговаря", премина по централните улици със скандирания „Бугар Османи, отивай си оттук“, „Никога Северна, само Македония“, „Предатели, фашисти, клети върховисти“.

Пред сградата на Собранието демонстрантите разпънаха и изгориха голям плакат със снимките на депутатите от управляващата в Северна Македония коалиция и надпис "Народни предатели".

Във вторник вечерта напрежението на протеста ескалира - бяха ранени 47 полицаи, задържани са 11 души, сред които двама непълнолетни.