OffNews.bg

Песков: Путин е на път да стане вирусолог

Президентът на Русия Владимир Путин винаги се стреми да достигне експертно ниво на разбиране на темите, по които работи, това се отнася и за вирусологията. Това каза прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков по телевизия "Россия-1", цитиран от ТАСС.

Той припомни шега на Путин от едно от последните съвещания, за това, че "всички в страната се превърнаха във вирусолози". "Аз нямам съмнение, че той е на път да стане вирусолог”, заключи Песков.

В същото предава представител на руското здравно министерство - Юрий Лобзин също похвали президентът на Руската федерация за информираността му за новия коронавирус.

"Порази ме това, че той е прекрасно информиран за самото заболяване. Нивото му е толкова високо, на каквото не е дори всеки професионален медик. Това ми беше много приятно. Ние си говорихме на такъв професионален език”, каза експертът.

Броят на заразените в Русия започна рязко да се увеличава този месец и днес надхвърли 80 000 души, след като в последното денонощие бяха установени 6361 нови случая.