OffNews.bg

Пентагонът: Русия свърши боеприпасите, войната влиза в нова фаза

Руските окупатори изчерпват боеприпасите си, което ускорява намаляването на нападателните им способности. Това е заявил служител на американското разузнаване на брифинг на Пентагона при закрити врата, съобщи в Twitter журналистката от ITN Ема Бъроуз.

"Имаме много доказателства, че боеприпасите са изчерпани, включително и тези, които извадиха от дълбоките складове", е заявил служител на американското разузнаване.

Намаляващият брой боеприпаси "в крайна сметка ще започне да подкопава способността на Русия да предприеме настъпление". По данни на американското разузнаване Русия вече е събрала батальонни групи и преживява ужасни времена в опитите си да възстанови силите си."

В същото "време войната в Украйна вече е преминала в друг етап, но не е достигнала "връхната си точка". Това отчасти се дължи на факта, че "и двете страни осъзнаха, че това е маратон, а не спринт", е заявил източникът.

Снощи в окупирания Крим избухнаха експлозии в най-голямата руска военновъздушна база "Белбек", разположена в северозападната част на Севастопол. Взривове проехтяха и в град Керч на полуострова.

Освен това активно горят не само руски военновъздушни бази, но и складове за боеприпаси. Преди ден бе поразен един от най-големите такива в Белгородска област.