OffNews.bg

Освиркаха Тръмп на националния конгрес на Либертарианската партия

Доналд Тръмп беше освиркван многократно по време на изказването си на националния конгрес на Либертарианската партия, предаде Асошиейтед прес.

Мнозина от присъстващите са крещели обиди и са отправяли обвинения, че бившият американски президент е увеличил федералния дефицит и е обогатил фармацевтични компании с разработването на ваксината срещуCOVID-19, предаде БТА.

Когато той излезе на сцената, мнозина от присъстващите започнаха да му се подиграват, а негови поддръжници, облечени в шапки и тениски с надписи "Да направим Америка велика отново", се радваха и скандираха "САЩ, САЩ".

"Ако преди не съм бил такъв, сега със сигурност съм либертарианец", каза бившият президент с усмивка.

Тръмп благодари на "яростните защитници на свободата в тази зала" и нарече президента Джо Байдън "тиранин" и "най-лошият президент в историята на Съединените щати", което накара някои от присъстващите да изкрещят в отговор: "Това си ти".

Тъй като обидите продължиха, Тръмп отвърна на удара, като им каза: "Не искате да побеждавате". Той изрази предположение за някои либертарианци: Искате "да продължите да получавате вашите 3% на всеки четири години".

Кандидатът на либертарианците Гари Джонсън спечели около 3% от националния вот през 2016 г., отбелязва АП.