OffNews.bg

Още един украинец, минал на страната на руснаците, загина в катастрофа в Крим

Бившият украински депутат Олексий Ременюк, преминал на страната на руснаците след анексията на Крим, е загинал в пътно-транспортно произшествие в Симферопол, съобщи „НВ Украйна“. 66-годишният Ременюк е настоящ председател на Висшия съвет на Евразийското обществено-политическо движение „За Русия единна“. Това е вторият колаборационист украинец, който загива в пътна катастрофа тази седмица, Ременюк е загинал преди заместник-ръководителя на окупационната администрация Кирил Стремоусов – още на 8 ноември вечерта.

Бившият депутат е пътувал в понеделник с личния си Range Rover и се е прибирал от рожден ден на свой приятел. Ременюк бил спрян от патрул на пътната полиция, а униформените го помолили да „духне“ за алкохол. Оказало се, че е пиян.

Според съобщение на Симферополската полиция, след като било установено, че е пиян, полицаите, които го спрели, се опитали да го задържат. Политикът обаче се изскубнал от ръцете им, скочил в колата си и с пълна газ се опитал да избяга, като повлякъл по асфалта със себе си и един от катаджиите, който се държал с ръце за вратата на Range Rover-а.

След това е започнало преследване, по време на което джипът на Ременюк е излязъл в насрещното платно и се е врязъл челно в товарен автомобил. В резултат на получените наранявания бившият депутат и негов спътник са загинали на място. В четвъртък в храма „Александър Невски“ в Севастопол се е състояло опелото, а малко по-късно и погребението на ексдепутата от Радата.