OffNews.bg

Обстрел на подстанцията в руския град Шебекино в Белгородска област, Русия обвини ВСУ

Подстанция от електрическата мрежа на Русия в град Шебекино Белгородска област е била изведена от строя след като е била подложена на артилерийски обстрел, съобщи губернаторът на областта Вячеслав Гладков.

Гладков обвини за обстрела Въоръжените сили на Украйна и каза, че снаряди са повредили трансформатор в подстанцията. Заради инцидента без ток са останали над 2000 души, няма и вода. Жертви и пострадали също няма. РИА Новости също твърди, че атаката срещу подстанцията е извършена от ВСУ.

На мястото на инцидента са пристигнали заместникът на Гладков Константин Полежаев, ръководителят на окръга Владимир Жданов, екипи на Министерството на извънредните ситуации, полицията и други оперативни служби.

Местните телеграм канали съобщават, че в района заради липса на захранване за водните помпи няма и вода. Властите обещават да пуснат тока до 2-3 часа.

Вячеслав Гладков съобщи също, че ВСУ са атакували и други части на Белгородска област, в частност - неизползвани цистерни на бивша селскостопанска кооперация.