OffNews.bg

Медведев: Тласкате ни към Трета световна. Британските войници в Украйна стават легитимна наша цел

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди, че Западът тласка Русия към Трета световна война.

Днес Медведев предложи британски войници, обучаващи украински войски в Украйна, да бъдат легитимни цели за руските сили, както и германски заводи, произвеждащи ракети "Таурус", ако снабдяват Киев. Медведев, който е заместник-председател на руския Съвет за сигурност и се превръща във все по-ястребска и антизападна фигура в руската политика, заяви, че подобни стъпки на Запада приближават света към Третата световна война, предаде Ройтерс.

В Телеграм той първо насочи гнева си към наскоро назначения британски министър на отбраната Грант Шапс, който в интервю заяви, че Лондон иска да изпрати военни инструктори в Украйна, в допълнение към обучението на украинските въоръжени сили във Великобритания или други западни страни, както е в момента.

"(Това) ще превърне техните инструктори в законна мишена за нашите въоръжени сили", пише Медведев в Телеграм. "Разбирайки отлично, че те ще бъдат безмилостно унищожени. И то не като наемници, а именно като британски специалисти от НАТО."

След това Медведев насочи вниманието си към Германия, очерняйки онези, които искат Берлин да снабди Украйна с крилати ракети "Таурус", които могат да ударят руска територия, и се опитват да ограничат снабдяването на армията на Москва.

"Те казват, че това е в съответствие с международното право. Е, в такъв случай ударите по германските заводи, където се произвеждат тези ракети, също биха били в пълно съответствие с международното право", каза Медведев.