OffNews.bg

Лукашенко предложи да доставя мляко за бебетата в САЩ

Беларуският президент Александър Лукашенко направи иронично предложение - да доставя мляко за бебетата в САЩ, предаде Франс прес.

На Лукашенко са наложени редица санкции от САЩ и ЕС: през март 2022 г. - заради войната в Украйна, както и през август 2020 г. - заради нечестните избори в Беларус.

"Готови сме да помогнем на американците, като им доставим бебешки храни. Ако поискат, можем да го направим още утре", заяви днес президентът на Беларус, цитиран от държавната информационна агенция БелТА.

САЩ от няколко месеца са изправени пред проблеми с осигуряването на мляко за бебета - заради COVID-19. Кризата освен това се влоши, когато завод производител "Абът" затвори през февруари след изтегляне от търговската мрежа на продукти, за които се подозира, че са причинили смъртта на две новородени бебета.

Празните рафтове и безпокойството на родителите, по-специално на онези, чиито бебета се нуждаят от специално мляко, са голям политически проблем за правителството на американския президент Джо Байдън.